خبرگزاری صومعه سرا: حضرت آیت الله الظمی بهجت (ره) درپاسخ به پرسشی مبنی براینکه می خواهم به خداوند قرب پیدا کنم وسیر وسلوک وراه کارچیست؟ فرمود چنانچه طلب صادق باشد ترک معصیت کافی ووافی است.برای تمام اگر هزار سال باشد.دل خواستن های آدم زیادنند وبلندند..طولانی اند،اما مهمترین هایی که انسان باید بخواهد این اینها هستند:که انسان باشیم ،انسان بمانیم،با انسان های والا محشورشویم،چقدر وقت کم است .تا وقت داریم باید مهرورزی کنیم .به همدیگر،در همین دینا وهمین جغرافیایی که سهم من وتوست در دنیا وقت کم است باید مهربان بود و دوست بداریم یکدیگر را ،زیبایی ها را …می گویند انسان های خوب به بهشت می روند ! اما انسان های خوب هرکجا باشند آنجا بهشت است.راستی برای مسافرت وگردش چرا بهترین وزیباترین مناطق را انتخاب می کنیم،برای خرید لباس وغیره چرا بهترین وزیباترین وقشنگ ترین را سفارش می دهیم .ولی در این فکر یا اهتمام جدی در پایان سفر دنیوی ،برای بهترین مکان وعده الهی بلیط پیش خرید نمی کنیم!معمولا ما آدم ها امروزه پایان هر ماه شرایط واسترس خاصی داریم .صحبت از حساب وکتاب است،سررسید قسط وچک های داده شده ایم .قسط وچک ها که پاس شد نفس راحتی می کشیم .چرا به اعمال ماهانه وسالانه خود استرس نداریم …انجام هرعملی برای انسان هزینه بر است.پیامبر فرمود: هشت نفرند که نمازشان پذیرفته نمی شود:بنده فراری تازمانی که به مولایش برگردد.زن نافرمان که شوهرش از اوناراضی است.کسی که ذکات نمی دهد.کسی که وضو نمی گیرد.دختر بالغی که بدون روسری نماز بخواند.پیشوای قومی که با آنان نماز بخوانند در حالی که از او ناراضی اند.آدم مست وزبین.یهنی کسی که بول وغائط خود را به زور نگه داشته باشد(مکارم الاخلاق ۲/۳۲۴/۲۶۵۶/منتخب میزان الحکمه)انجام دادن هر گناهی چه بزرگ چه کوچک عواقبی دارد ولی از جمله گناهان بزرگ که سبب میشود انسان هرگز وارد بهشت نشود دائم الخمربودن، سخنچینی، کسی که پیوند خویشاوندی را بریده باشد و… است.
هر گناهی که انجام بدهیم در دنیا و آخرت عواقبی دارد پس تا جایی که میتوانیم باید از انجام گناه دور شویم ولی یکسری از گناهان است که سبب میشود انسان هرگز وارد بهشت نشود. خداوند در در آیه ۴۰ سوره اعراف میفرماید: کسانی که آیات ما را تکذیب کردند و در برابر آن تکبّر ورزیدند، (هرگز) درهای آسمان به رویشان گشوده نمیشود و (هیچگاه) داخل بهشت نخواهند شد، مگر اینکه شتر از سوراخ سوزن بگذرد! اینگونه، گنهکاران را جزا میدهیم.
رسول خدا(ص) میفرمایند: پس خدای عزوجل فرمود به عزت، بزرگی، شکوه و بلندی مقامم سوگند که به بهشت داخل نمیشود دائم الخمر، سخن چین، بیغیرت درباره همسر، کسی که پیوند خویشاوندی را بریده باشد و… .
امام صادق(ع) فرمودهاند: کاهن(غیبگو)، منافق، دائم الخمر و سخن چین، وارد بهشت نمیشوند.
ولی با تمام این موارد فراموش نکنیم که در توبه همواره برای تمام انسانها باز است و با توبه میتوانیم به اصل وجودی خود و پاکی بازگردیم. در پایان چنین بایدگفت:بادبادک با آنکه می داند زندگی اش به نخی بند است .باز هم در آسمان می رقصد و می چرخد ومی خندد،وبدان که هرکاری می کنی عالم درمحضرخداست بخند نگران نباش ،خیر باش ،نیکی بکن ،بدان که نخ زندگی در دست خداست،زندگی باید کرد،گاه با یک گل سرخ،گاه بافقیر،گاه با یک دل تنگ ،گاه باید روئید.درپس یک باران ،گاه باید خندید بر غم بی پایان، زندگی باور می خواهد،آن هم ازجنس امید وتوکل ،هرکجا خسته شدی،یا که پرغصه شدی ،تو بگو از دته دل ،من خدا را دارم.
منابع: خصال، ج ۲، ص ۴۳۶ – ابن بابویه، محمد بن علی، امالی، ص ۴۰۴، کتابچی، تهران، چاپ ششم، ۱۳۷۶ ش
محمد رضا عارفی راد سه ساری
«آژانس خبری شهرستان صومعه سرا – خبرگزاری صومعه سرا»