خبرگزاری صومعه سرا (SCNA): جدای از باندبازیهای حزبی و جناحی و سیاست زدگی تاریخی شهرستان صومعه سرا مساله مهمی که اینروزها شهرستان ما درگیر آن است شیوع نوعی تملق و چاپلوسی خاص است که رنگ و لعاب آنرا به شدت میتوان از لحظه ورود به شهر احساس کرد.
به گزارش اختصاصی خبرگزاری صومعه سرا، اگر اهل صومعه سرا نباشید و وارد این شهر شوید ممکن است فکر کنید همه مردم شهر به یکباره از حج برگشته اند و یا یک جشنواره خاص در شهر برپاست اما کمی دقیقتر که شوید متوجه میشوید ماجرا چیز دیگریست!
این روزها شهر تبدیل شده با یک کلکسیون رنگی از انواع پرده و بنرهای تبریک، تشکر، تملق و چاپلوسی! اشتباه نکنید، هدف ما قطعاً این نیست که زدن پرده های تبریک و تشکر یا از این دست کارها به کل نابجا و ناشایست است اما حتی اگر در یک کار درست و منطقی به این شکل افراط گردد به راحتی نشانگر یک مشکل اجتماعی و فرهنگی در آن جامعه است.
شهرستان صومعه سرا که امروز به عنوان یکی از فرهنگی ترین شهرهای استان شناخته میشود مدتیست که درگیر یک معضل اجتماعی نوپا اما همه گیر شده که در نگاه اول، نوعی خاص از جهت گیری مسئولین و متولیان شهر به این مساله دامن زده است.
در شهرستانی که گاه درآن انقدر قحط الرجال است که هرکسی که کارمند رسمی (غیر قراردادی و شرکتی) یک ارگان دولتی باشد با هر سمت و تخصص وتجربه ای احتمال دریافت پست و مسئولیت برایش وجود دارد، در شهری که تعدادی از ادارات آن تقریباً با یکی دو کارمند اداره میشوند و در شهری که با هر تغییر، مسئولان آن اذعان دارند گزینه دیگری در اختیار نداشتند، چطور است که با هر انتصاب، چندصد پرده و بنر تبریک آنهم برای انتصاب بجا و شایسته افراد بر هر در و دیوار و خیابان و کوچه ای نصب میشود و این روند برای مدتها از این انتصاب ادامه پیدا میکند؟
وقتی در شهرهای دیگر برای انتصاب یک مدیر کل یا معاون استاندار تا بدین حد تملق و چاپلوسی وجود ندارد چگونه است که در صومعه سرا حتی تصدی یک پست کارشناسی و حتی پایینتر نیز تقدیر و تشکر ویژه در پی دارد؟
آیا انتصاب شخصی که مسئولیت قسمت کوچک و بی اهمتی از یک مجموعه یا اداره را برعهده دارد کار شاق و خاصی است که باید برای تبریک این مساله تا بدین حد جلو رفت و برای تبریک، نصف یک شهر را پرده باران کرد؟
جالب اینکه اینروزها دوستان به پرده و بردهای تبلیغاتی هم کفایت نکرده و با اجاره داربست پرده و بنرهای چند متری و با عکس و رسم هم استفاده میکنند طوری که حتی احساس میشود نوع عکس به کار رفته و ژس مدیر محترم دخالت وی را نیز در این موضوع تایید میکند.
از طرفی هم باورش کمی سخت است که شخصی بیاید این همه هزینه کند و از جیب مبارک هزینه های نصب یک بنر چند متری در بهترین نقطه شهر را بپردازد و هیچ خواسته و تقاضایی هم نداشته باشد!
نکته جالب دیگر اینکه پسوند و پیش وندهایی که به هیچ عنوان شایسته استفاده برای فرد مورد نظر نیست هم بکار گرفته میشود! پیشوندهایی نظیر مهندس و دکتر برای کسانی که حتی فوق دیپلم ندارند و یا حتی رشته تحصیلیشان فنی و مهندسی نیست!
در این میان شهرداری هم با وضع قانونهای خاص خود از این وضعیت استفاده کرده و هم منبع درآمدی برای خود ایجاد کرده و هم در موقعیت نصب و مکان در نظر گرفته شده بازار گرمی میکند.
گاهاً نیز این تصور ایجاد شده که اگر کاری با آن ارگان و شخص مربوطه داری و پرده و بنری نصب نکنی این امکان وجود دارد که مورد بی مهری شخص مسئول قرار گرفته و در کارت گره ایجاد شود که اگر واقعاً اینگونه باشد جای بسی تاسف است.
شایان ذکر است علیرغم توضیح بالا نصب پرده و بنر تقدیر و تشکر کار نابجا و ناشایستی نیست اما افراط در این مقوله هم به ضرر تبلیغ کنندگان و هم تبلیغ شوندگان بوده و امروز نجوای تملق و چاپلوسی افراد از پس این حرکات در شهر پیچیده است.
در این میان مسئولین شهر نیز باید کم کم نسبت به این موضوع حساس شده و فکری بحال خلوت شدن کلکسیون پردههای متملقانه در شهر بکنند.
در پایان خاطر نشان میکنیم که ضمن مخدوش کردن نامهای بکار گرفته شده در عکسها، هیچ ربطی بین این موضوع و پردههای مشخص شده در تصویر وجود ندارد و صرفاً در دسترس بودن این پرده ها در زمان نگارش این مقاله از آنها استفاده شده و به هیچ وجه گویای اشاره به شخص یا افرادی خاص نبوده و اشاره به یک موضوع همه گیر دارد.
«آژانس خبری شهرستان صومعه سرا – خبرگزاری صومعه سرا»
تالیاارش
موافقم در جریان قرار گرفتم که بسیاری از افراد را برای زدن پرده برای دیگران به رودروایسی و اجبار می اندازند ن///د
خبررسان
دوست عزیز:صومعه سرا به شهر پرده معروف است. تا بوده همین بوده
محمدزاده
کاش به جای این خودنمایی ها کسی به فکر مشکلات مردم این شهر بود
نـام غلام علي مردم دوست
بله این است رسم روزگاری که کسانی که زر دارند و زو برای آنها سرو دست میشکنند اما اگر جوانی خود ساخته از طبقه محروم جامعه باشد و وتوانای خودر بروز داده باشد و در جا های مختلف از او تقدیر شود ……. نه اینکه در این شهرستان پرده برایش نمیزنند بلکه جلوی پیشرفته آن را میگیرند برای مثال جوانی که برای بخشداری مرکزی شهرستان انتخاب شده بود با کار گری به آنجا رسیده و میشد آن را به عنوان الگو معرفی کرد جوانی که از کودکی رنج کشیده بود وهمه طاهرگورابی ها او را میشناسند ………………..
شادی
امیدوارم روزی برسه که ببینم صومعه سرا پیشرفت کرده ولی فک کنم تا اون موقع زنده نیستم هی خدا
صدیقی
کاش بجای زدن پرده وتعریف تمجید از همدیگه به فکر شناساندن شهرمان بودند
عشق من صومعه سرا
من یک صومعه سرایی هستم اما چند سالی هست که ازدواج کردمو در شهر دیگری به دو از استان گیلان وشهر عزیزم صومعه سرا هستم ای کاش در ساختار زیر بنایی و وضعیت ظاهری شهر کوشا باشیم متلسفلنه کسی بفکر شهر ما نیست با اینکه از هر لحاظ زیبایی خاصی دارد
فرشید
خخخخخخ
فرشاد
باسلام . فقر فرهنگی دامنگیر مردم شده است که قابل تغییر هم نیست.
یه صو معه سرایی
این پرده ها که تموم نمیشن ولی کاش تلاش مسئولان یه خورده فعال بشه با این همه پرده
مدرس
صومعه سرا فکرهای بزرگ میخواهد ،فکرهایی که بتوانند درزمینه های بزرگ برای شهر کار کنند در زمینه های توریستی وجذب گردشگر ،ایا میدانید ۸۰درصد مسافرهای گیلان ازکنار صومعه سرا عبور میکنند اما نیم نگاهی هم به شهر صومعه سرا ندارند ،چون مسئولین شهر فکر میکنند ورودی شهر فقط ازسمت تولم به صومعه سرا میباشدو…….
شهروندصومعه سرا
جناب دکتر دلخوش، شهر صومعه سرا هیچ جذابیتی برای گردشگران ندارد و نمیتوانیم مسافران را به زور به سمت صومعه سرا کشاند. ما باید با ساخت تپه های زیبای مصنوعی و آبنماها و توسعه وساحل رودخانه ها و فضای سبز به مسافران انگیزه ورود به صومعه سرا ایجادکنیم .دکترجان اگر شما همت کنید ما شهر زیبای خواهیم داشت.آقای دلخوش همه ما از وضعیت نامناسب خیابانهای کم عرض و ترافیکی کلافه شدایم. جناب آقای دلخوش سالهاست به مرکز صومعه سرا توجه نشده ، بیشتر شهروندان به شهرخود کم تعصب شده اند ،روی نام روستاهای خود بیشتر تعصب نشان میدهند زیرا مرکز شهرستان را توانمند نمی بینند. آقای دلخوش هرچه برنامه کاری مشخص کردhید برای روستاهای شهرستان صومعه سرا بود ، چرا برای مناطق شهری برنامه ای ارایه نمی دهید . . . دراین سالها به اندازه کافی به مرکز شهرصومعه سرا بی توجه ای شده ، بخاطر همین شهروند فقط از نداشتن سرویس بهداشتی گله میکردند. احداث پارکها و مراکز ورزشگاهای وامکان تفریحی جدید یک نیاز ویک ضرورت است .