Page Info
Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net
کد خبر: 19074
سه‌شنبه 10 مارس 2015 | 16:22 ب.ظ
تحلیلی
مهندسی راه نجات بیکاری چیست؟
زمانی افتخار توسعه یافتگی نصیب دولت ها می شود که ساختار دولت بزرگ نباشد ونقش بخش خصوصی دراقتصاد ،تولید وصنعت پررنگ باشد.

خبرگزاری صومعه سرا: زمانی دولت می تواند فقط دیده بان اقتصاد کشورباشد که بسترهای لازم برای سرمایه گذاری وامنیت آن برای چرخه تولید فراهم شده باشد.

دراین راستا مطالعات میدانی نشان می دهدکه برای رسیدن به توسعه، دولت باید سبک ومتفکروخلاق باشد نه دیوان سالار، چون پرهیزاز دیوان سالاری ،توجه به نظام بازده ،ایجادنظام انگیزشی سالم ،برون سپاری قانون مند،ایجاد کیفیت درآموزش های عالی،یافتن جایگاه معقول  در اقتصاد جهانی …راه هایی است که براساس آن دولت می تواند به استراتژی منطقی توسعه دست پیدا کند.ودرکنار اینها باید سازمان های فکری توانمند بدون دخالت دولت بتوانند اقتصاد را سامان دهی نمایند.وتوسعه ایران در گروه اصلاح نگرش هاست وبخش عظیمی ازعقب ماندگی باید در ساختارهای دولتی جستجو کرد.

پدیده بیکاری سال هاست ،که دولت ومردم ازآن رنج می برند وتبدیل به یک آسیب اجتماعی شده که باید دولت برایش فکراساسی اتخاد نماید.

بررسی‌های جدید مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که بیشترین تعداد بیکاران کشور افرادی با مدرک لیسانس هستند. این مرکز همچنین از میلیونی‌شدن آمار بیکاری در میان جوانان خبر داده است. این در حالی است که گروه کم‌سوادان و یا بی‌سوادان کمترین آمار بیکاری را دارند.
بر این اساس نرخ بیکاری زنان از مردان بیشتر است. از مجموع بیکاران، ۳۲٫۷ درصد مربوط به گروه سنی ۲۴ – ۱۵ ساله، ۶۰٫۱ درصد مربوط به گروه سنی ۴۴ – ۲۵ ساله و ۷٫۲ درصد مربوط به گروه سنی ۶۴ – ۴۵ ساله بوده است. این نسبت‌ها برای مردان به ترتیب ۳۲٫۴ درصد، ۵۷٫۹ درصد و ۹٫۸ درصد و برای زنان ۳۳٫۳ درصد، ۶۵٫۰ درصد و ۱٫۷ درصد بوده است.
خصوصی‌سازی و اعتماد به آن مهم‌ترین راه‌حل برای کاهش بیکاری در جامعه است. در غیر این‌صورت و با تولید سالانه و میلیونی اشتغال توسط دولت نیز، مشکل بیکاری حل نخواهد شد.”
مهندسی آسیب اجتماعی نشان می دهدکه یکی از مهم‌ترین بحث‌ها و دلایل بیکاری این است که تحصیل‌کرده‌ها (و بیش از همه افرادی که لیسانس دارند)، حاضر به اشتغال در هر شغلی نیستند. همچنین بسیاری از افراد خواسته‌ شغلی‌اشان این است که در شغل تخصص خودشان کار کنند و نه در جای دیگر، خصوصا اگر آن کار پایین‌تر از سطحی باشد که افراد در آن قرار دارند. کارفرماها نیز حاضر به استخدام و به‌کارگیری یک فرد با مدرک لیسانس با حقوقی برابر با یک فرد با مدرک دیپلم هستند.
اگر دولت توان تولید سالانه، یک میلیون شغل را نیز داشته باشد، همچنان معضل بیکار حل نخواهد شد. دلیل این امر این است که جمعیت جوان کشور بسیار بالاست و دولت هیچ‌گاه نخواهد توانست معضل بیکاری را با این میزان از جمعیت جوان حل کند.
باید گفت با تاکید بر لزوم رفتن به سمت خصوصی‌سازی در زمینه اشتغال ، بهترین راه‌کار مطرح در طی سالیان اخیر، اصل ۴۴ و بحث خصوصی‌سازی است. ما باید به سمت خصوصی‌سازی حرکت کنیم. تعاونی‌ها در چنان شرایطی می‌توانند نقش بسیار موثری داشته باشند. اگر در بودجه مصوب، بخشی از آن برای تعاونی‌ها در نظر گرفته شود، ما شاهد تحول در بحث اشتغال خواهیم بود. با خصوصی‌سازی بحث اشتغال، بسیاری از جوان‌ها اقدام به کارآفرینی نیز خواهند کرد.
به طور کلی می‌توان از طریق در کنار هم قرار دادن تعاونی، اصل ۴۴ و کارآفرینی معضل بیکاری جوانان را تا حد بسیار زیادی حل و فصل کرد. در کنار هم قرار گیری این سه مورد و اختصاص بودجه برایشان می‌تواند خلاقیت‌های بسیاری را نیز در پی داشته باشد.
در این خصوص باید گفت که وضعیت اشتغال درکشورهای توسعه‌یافته جهان نیز، وجود خصوصی‌سازی در اشتغال بسیار اثرگذار بوده است. می‌توانیم مثالی در این باره بزنیم؛ وضعیت اشتغال در یک کشور توسعه یافته بادارا بودن ۷ وزارت‌خانه در مقایسه با کشوری  که  ۶۰ وزارت خانه دارد، وضعیتی بسیار بهتر است. به این دلیل که اعتماد لازم به بخش خصوصی در این کشورها وجود دارد.

محمد رضا عارفی راد سه ساری

 




«آژانس خبری شهرستان صومعه سرا – خبرگزاری صومعه سرا»

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
balatarin cloob Donbaler viwio Donbaleh Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg yahoo Technorati delicious
برچسب‌ها: ، ، ، ،

ارسال دیدگاه

تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق است به آژانس خبری صومعه سرا
ثبت شده در سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی